Dyslexie font
Contrast
NDW21 logo (home)
Menu

Over NDW21

Over NDW21

NDW21 (Nieuwe Dukenburgseweg 21) is de nieuwe stadsbuurt in Nijmegen waar je kunt wonen, ondernemen en ontmoeten. Een wijk waar iedereen welkom is en mensen oog hebben voor elkaar. Er komen zo’n 500 flexibele woningen die na 20 jaar een nieuwe bestemming krijgen. Heel duurzaam dus. En die woningen zijn nu hard nodig, want het vinden van een geschikte woning op de krappe Nijmeegse woningmarkt is al moeilijk genoeg!

Digitale tekening door architect van het gebied NDW21. Op de tekening zijn de 7 gebouwen te zien en veel groen.

Wonen, ondernemen en ontmoeten op NDW21

NDW21 wordt een dynamische wijk. Een wijk die steeds verandert en in beweging is. Naast de woningen komen er werkruimtes/ateliers voor ondernemende creatievelingen. Hiermee wordt het een prettige en levendige woon- en werkplek. Hiervoor werken de gemeente en woningcorporaties samen met (markt)partijen. Het openbaar groen in het gebied wordt dusdanig ingericht dat deze uitnodigt om elkaar te ontmoeten. De woningen staan in het groen en je kunt je auto parkeren aan de randen van het gebied. Dit draagt bij aan een prettige woonomgeving voor de bewoners.

Winkelsteeg is in ontwikkeling!

NDW21 is onderdeel van het ontwikkelgebied Winkelsteeg. In de periode dat de woningen in deze buurt staan, zijn er rond NDW21 verschillende (bouw)ontwikkelingen. De hele wijk verandert geleidelijk in een levendig gebied waar wonen, werken en recreëren samenkomt. 

NDW21 is het eerste project binnen de ontwikkeling van Winkelsteeg. De gemeente Nijmegen wil de komende twintig jaar 10.000 woningen bouwen binnen de stadsgrenzen en zorgen voor nog eens zo’n aantal extra banen. En Winkelsteeg speelt een belangrijke rol in deze wens. Winkelsteeg wordt een gebied dat steeds in beweging is. Waar meer gewerkt wordt, meer gewoond en waar meer ruimte is voor ontmoeting en ontspanning. Een levendig gebied, centraal in de stad, dat klaar is voor de toekomst! Wil je meer weten over de toekomstplannen van Winkelsteeg? Kijk dan eens op
www.winkelsteeg.nijmegen.nl

Duurzaam bouwen

De woningen op NDW21 zijn duurzaam. Allereerst komt dat door de manier waarop ze geproduceerd worden, namelijk in de fabriek. Fabrieksmatige productie belast het milieu minder dan productie ter plekke. Grondstoffen worden in een fabriek bijvoorbeeld efficiënter gebruikt. En op de bouwplaats zijn maar weinig machines nodig, waardoor de CO2-uitstoot tijdens de bouw heel beperkt is.

Daarnaast zijn de woningen grotendeels circulair. Na 15 tot 20 jaar kunnen ze gemakkelijk uit elkaar gehaald worden en de materialen kunnen opnieuw worden gebruikt. Ze worden niet gesloopt, maar verplaatst naar een andere bestemming. Veruit het grootste gedeelte van de woningen is van permanente bouwkwaliteit. Dat geldt trouwens ook voor de openbare ruimte: die zal ook zo duurzaam en circulair mogelijk worden ingericht.


Impressie akoestische voorziening

Om op deze plek woningen te kunnen realiseren en aan de geluidsnorm voor woningen te voldoen, gaan we hier een akoestische voorziening (een muur) plaatsen. Hieronder kun je zien hoe dit er dan uit komt te zien.


230830_P192 NDW21 Akoestische Voorziening_Visualisatie 04

Video ondertekening overeenkomst NDW21

PARTNERS

Binnen het project NDW21 werken de gemeente Nijmegen en woningcorporaties Portaal, SSH&, Talis en Woonwaarts samen met de partijen Heijmans en de Meeuw/Nezzt. 

Subsidieverstrekkers:


Logo van de Provincie Gelderland