Dyslexie font
Contrast
NDW21 logo (home)
Menu

Tijdelijke winteropvang van dak- en thuisloze mensen bij NDW21

Tijdelijk komen er 15 winteropvang-units (portacabins) bij NDW21, tussen het Leger des Heils en het Heinz Innovation Centre. De gemeente Nijmegen zorgt ieder jaar voor opvang van dak- en thuisloze mensen tijdens (vries)kou. Daarom worden er tijdelijk, van 1 november 2022 tot 1 mei 2023, 15 winteropvang-units op deze locatie geplaatst. De locatie is tijdens deze periode afgesloten met hekken en wordt permanent beveiligd.

Sinds de coronacrisis zijn extra winter opvangplekken noodzakelijk geworden: meer eenpersoonskamers zijn nodig met het oog op de noodzakelijke afstand. Twee jaar geleden zijn deze winteropvang-units geplaatst achter de Jan Massinkhal en afgelopen jaar voor het gebouw van De Hulsen. Op 29 augustus zijn we met de verbouwing van De Hulsen gestart en kan de winteropvang hier niet meer terecht. 

De afgelopen periode zijn we daarom op zoek gegaan naar alternatieve locaties. Wethouder Grete Visser, portefeuille Wonen: “We zijn erg blij dat de dak- en thuislozen voor de komende winter weer een dak boven hun hoofd hebben. En omdat deze plek vlakbij de vorige locatie van De Hulsen ligt is dit ook voor Iriszorg gunstig.”

Meer informatie staat op de website van gemeente Nijmegen.

Nieuwsbrief

Meer info over NDW21?

Meld je aan en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!