Dyslexie font
Contrast
NDW21 logo (home)
Menu

Plannen voor 500 verplaatsbare woningen NDW21 gereed

De plannen voor de 500 verplaatsbare woningen in NDW21 zijn klaar. De besluiten zijn genomen en de omgevingsvergunning is ingediend. Aan de Nieuwe Dukenburgseweg 21 in de Winkelsteeg werken de Nijmeegse corporaties en de gemeente samen aan een nieuwe stadsbuurt. Een buurt, waar je kunt wonen, ondernemen en ontmoeten.

“Met de bouw van de 500 verplaatsbare woningen bieden we als Nijmeegse corporaties snel een oplossing voor de grote vraag naar woningen voor jongere, starters en mensen die met spoed een woning nodig hebben. Het wordt een buurt waar iedereen welkom is. Een samenleving in de letterlijke zin: samen leven”, aldus Ronald Leushuis, bestuurder Talis en voorzitter NDW21 namens de Nijmeegse corporaties Portaal, Talis, SSH& en Woonwaarts. De planning is dat in het tweede kwartaal van 2023 de eerste woningen geplaatst gaan worden. Voor de zomer kunnen de eerste mensen in hun nieuwe woning.

NDW21 als aanjager
Met het project NDW21 versnellen partijen de zo noodzakelijke woningproductie. Bovendien is NDW21 de aanjager van de ontwikkeling van de nieuwe wijk Winkelsteeg. Noël Vergunst, wethouder Stedelijke Ontwikkeling: “We zijn blij dat we op NDW21 zo snel kunnen bouwen. Ook verandert er met de plannen voor gebiedsontwikkeling veel in de Winkelsteeg. Winkelsteeg wordt een levendig gebied voor wonen, werken en voorzieningen. We willen met NDW21 flexibel zijn om het gebied weer te kunnen aanpassen na 15-20 jaar.”
De realisatie is ook mede mogelijk dankzij een subsidie van het Rijk waarmee ook een deel van de snel gestegen bouwkosten van het afgelopen jaar worden opgevangen.

Nieuwsbrief

Meer info over NDW21?

Meld je aan en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!