Dyslexie font
Contrast
NDW21 logo (home)
Menu

Eerste bewoners NDW21 hebben hun sleutel ontvangen

Eerste bewoners NDW21 hebben hun sleutel ontvangen

Vanmorgen zijn de eerste 50 sleutels van de 489 woningen in de nieuwe buurt NDW21 uitgereikt. De bewoners van het gebouw Rumba werden feestelijk ontvangen door medewerkers van Woonwaarts. De sleutels voor het tweede gebouw Tango reikt Talis komende week uit. Eind mei werden de eerste modules geplaatst en nu, ruim zes maanden later, kunnen de eerste bewoners verhuizen naar de nieuwe stadsbuurt in de Nijmeegse wijk Winkelsteeg. De andere bewoners ontvangen in de eerste maanden van volgend jaar hun sleutel.

Bewoners reageerden enthousiast op hun nieuwe woning. De eerste twee woongebouwen hebben verschillende type woningen van 40 en 60m2. De woningen worden vooral verhuurd aan jongeren, studenten en mensen die met spoed een woning zoeken. De gemiddelde leeftijd ligt onder de 30 jaar. De woningen zijn instapklaar; de muren zijn geschilderd, er hangen lampen en op de vloer ligt een pvc-vloerbedekking met een lichte houtlook. De oplevering is wat later dan gepland. Voor deze bewoners is het prettig dat ze alsnog voor de jaarwisseling in hun nieuwe woning kunnen.

Aandacht voor ontmoeting
NDW21 is een nieuwe woonbuurt waar iedereen welkom is. “Het wordt een inclusieve buurt met veel ruimte voor ontmoeting. Wij hebben nieuwe bewoners uitgedaagd om een bijdrage te leveren aan hun nieuwe buurt en om iets voor elkaar te betekenen”, zegt Mirjam Verheem. Ze werkt als buurtverbinder op NDW21. In de nieuwe buurt komt ook een centrale buurtvoorziening, genaamd Heem.

Duurzaamheid
De woningen op NDW21 zijn duurzaam. Ze zijn fabrieksmatig door De Meeuw geproduceerd en dit belast het milieu minder dan productie ter plekke. Daarnaast zijn de woningen grotendeels circulair. Na 15 tot 20 jaar kunnen de modules ontkoppeld worden en na een opfrisbeurt bieden zij, op een andere plek,  woonruimte voor nieuwe bewoners.. Alle woningen zijn van permanente bouwkwaliteit. Dat geldt ook voor de openbare ruimte: die wordt ook zo duurzaam en circulair mogelijk ingericht.

Over NDW21: Wonen, ondernemen en ontmoeten
Op NDW21 bouwen de Nijmeegse corporaties Portaal, SSH&, Talis en Woonwaarts samen met gemeente Nijmegen aan een nieuwe stadsbuurt. In totaal komen er 7 woongebouwen met bijna 500 appartementen. De appartementen zijn 20m2, 40m2 en 60m2. NDW21 wordt een dynamische buurt. Een buurt die steeds verandert en in beweging is. Naast de woningen komen er werkruimtes/ateliers voor ondernemende creatievelingen. Hiermee wordt het een prettige en levendige woon- en werkplek. Het openbaar groen in het gebied wordt zo ingericht dat het uitnodigt om elkaar te ontmoeten.

Er is gekozen voor tijdelijke, verplaatsbare woningen zodat het gebied na 15-20 jaar weer aangepast kan worden. De realisatie is ook mede mogelijk dankzij een subsidie van het Rijk waarmee ook een deel van de snel gestegen bouwkosten van het afgelopen jaar worden opgevangen.

Nieuwsbrief

Meer info over NDW21?

Meld je aan en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!