Dyslexie font
Contrast
Menu

Woning en gebouw

Op deze pagina lees je meer over de voorzieningen in jouw woning en in de gebouwen. Hieronder bij ‘De woning’ vind je ook de algemene gebruikershandleiding en de losse handleidingen van de installaties in je woning. 

De woning

In de gebruikershandleiding vind je alle informatie over je woning. Je vindt hier onder andere informatie over de elektra, de ventilatie en de verwarming. Je kan gemakkelijk zoeken op onderwerp (van A tot Z). Ben je op zoek naar de rookmelder? Dan kijk je bij de letter ‘R’.

Video van de installaties in je woning

 

Is er iets in je woning kapot?

Bij jouw woningcorporatie kun je een reparatieverzoek indienen.

De gebouwen

Het terrein van NDW21 telt zeven gebouwen. Niet alle gebouwen hebben dezelfde voorzieningen.

Wasmachines en drogers

Huur je een woning in Paso Doble, Jive of Samba? Dan zit op de begane grond een wasruimte met een wasmachine en een droger. Alle bewoners van deze gebouwen kunnen hier gebruik van maken. De betaling gebeurt per wasbeurt (incl. wasmiddel) via een pinautomaat bij de wasmachines. Of de betaling wordt maandelijks verrekend in je servicekosten. Dit verschilt per woningcorporatie.

Huur je een woning in Urban (SSH&)? Ook dan kun je gebruik maken van gemeenschappelijke wasmachines en drogers. Je vindt deze in iedere gang van het gebouw. Je betaalt hiervoor maandelijks een bedrag. Dit zit bij je servicekosten in.

Ontmoetingsruimtes in Paso Doble, Jive en Samba

Ontmoet hier je buren uit jouw woongebouw. Of organiseer een leuke activiteit, zoals een filmavond of bierproeverij. De ruimtes zitten naast de wasruimtes op de begane grond. Alleen als bewoner van één van deze gebouwen kun je gebruik maken van de ontmoetingsruimte.

Doorstroommogelijkheden naar een andere woning

Misschien wil en kun je na een tijdje wel doorschuiven naar een groter appartement op NDW21. Of wil je juist kleiner gaan wonen, of in een ander gebouw.

Jij als bewoner van NDW21 krijgt voorrang als er een andere woning vrij komt! Je moet dan wel reageren op de advertentie op Entree. Houd dit dus goed in de gaten als je interesse hebt om van woning te switchen.

Er zijn natuurlijk enkele zaken om rekening mee te houden:

  • Voor de nieuwe woning moet je vanzelfsprekend ook aan de inkomenseisen voldoen, die passen bij die huurprijs.
  • De woningen verloten we altijd onder de belangstellenden.
  • Ook bij doorstroming is er een intakegesprek.
  • Huurders van SSH& moeten klaar zijn met hun studie (bij aflopen van hun campuscontract mogen zij pas doorstromen).

We vinden deze doorstroming belangrijk, omdat mensen dan langer in deze buurt kunnen blijven wonen en zo zich blijven verbinden aan de buurt.